1923

Gaston Lefebvre, een telg van de derde generatie, neemt het roer over na het onverwacht en vroegtijdig overlijden van Auguste. Hij moderniseert de brouwerij, meer bepaald door de installatie van een eerste bottellijn.

Tijd voor verandering …

1932

 De brouwerij stopt met gisting op vaten en stapt over op cylindroconische gistingstanks. De installatie ervan werd in die tijd beschouwd als uitermate vernieuwend.

Oorlogsjaren 1940-1945

Tijdens de Tweede Wereldoorlog mochten Belgische brouwerijen enkel nog laag alcoholisch tafelbier produceren, met een maximum alcoholpercentage van 0,8%. De oorlog en de rantsoenering zetten een rem om de activiteiten van de brouwerij. In de naoorlogse jaren krijgt de brouwerij het moeilijk, onder meer door de opkomst van pils- en amberbieren die niet tot het productgamma van de brouwerij behoorden. In die tijd was de brouwerij ook een drankenhandel, en dat is ze tot 1987 ook gebleven.

Sorry, No posts.