Barbãr Blond werd in 1996 gelanceerd, en werd al snel gevolgd door Barbãr Bok. Het is een charismatisch bruin bier dat dezelfde kenmerken vertoont als Barbãr Blond. Maar Barbãr Bok heeft ook een eigen karakter dat tot uiting komt in de fruitige aroma’s en toetsen van mout en chocolade die er een ideaal degustatiebier van maken tijdens winterse dagen. Enkele jaren later, kwamen de scouts van Rebecq, de gemeente waar ook onze brouwerij is gevestigd, op de proppen met een origineel idee.
Het bestond erin om het bier in het glas op te warmen met een pook die voorafgaand werd verhit in een houtvuur.
We hebben dit idee verder ontwikkeld door toevoeging van een scheutje siroop waarvan we de smaken deskundig hebben geselecteerd. Deze techniek, die we ‘ferrage’ hebben gedoopt, is best spectaculair en leuk om te doen in fijn gezelschap. Het is niet alleen mooi om zien, het is ook een ware smaaksensatie. Ondertussen is het uitgegroeid tot een trekpleister tijdens de kerstmarkten die in onze gemeente worden georganiseerd.
Kom gerust eens langs als u in de buurt bent!
Dit zijn enkele ‘Brasserie Lefebvre approved’ combinaties:
- Barbãr Bok & een siroop naar keuze: chocolade / banaan / tonkabonen
- Barbãr Rouge & een siroop naar keuze: peperkoek / limoen / winterse kruidenmix / zwarte bessen
- Barbãr Blond & een siroop naar keuze: triple sec / amaretto / karamel / macadamianoten